Nytt ultraljud bokat

Allmänt / Permalink / 15
Nu har jag bokat ett nytt ultraljud. Tusen tack för alla tips! Jag vågade inte fråga vad det kostade. Känns som det ligger lite skam över att man vill veta kön och enbart gör ett till ultraljud av den anledningen. Varför är det så? Jag vill bara kunna förbereda mig mentalt så bra det bara går. Jag fick en tid på Sibyllekliniken i Sthlm. Ni var fler som tipsade om det och där fanns en tid inom en ganska snar framtid... Jag hoppas verkligen att det går att se den här gången. 
 
Hur söt?
#1 - - Malin:

Sjukt spännande! Tycker ni gör helt rätt :) jag är inte gravid än men jag skulle också vara supernyfiken!!

#2 - - Sofia:

Åhh så spännande!! Håller tummarna! Själv hade jag vansinnigt svårt att relatera till den lilla bebisen i magen, så mig hjälpte det mycket att få veta att det var en liten tös, så vi kunde bestämma namn och annat som gjorde det mer verkligt 😊😊 Fast när hon väl kom ut kunde jag inte bara förstå att det var HON som varit där inne hela tiden, helt otrolig upplevelse 😋 kram!!

#3 - - Lea:

Äsch! Klart ni ska kolla! För oss syntes det på RUL men om det inte hade gjort det hade jag också försökt boka ett nytt UL. Tror inte man kan göra det i vår lilla stad och här på vischan där jag bor finns bara en barnmorska dessutom, alltså inte så många möjligheter 😜

#4 - - sassysabina:

om jag va i din sitts hade jag int4e kunnat vänta :P

#5 - - Zarah Cunvik:

Men åååh! Så spännande! (Ja, jag erkänner att jag kanske blev lite tårögd av att jag blev rörd. Igen. Jäkla hormoner haha)

#6 - - Fia:

Vet precis hur du menar, men skit i vad folk säger! Alla ska ha en åsikt om allt när det gäller graviditet och det blir ännu värre efter förlossningen! Bara stäng av öronen 👍
Själv gjorde jag ett privat ul när vi väntade vår dotter just av samma anledning. Är ett kontrollfreak och "behövde veta", sen hade man ju i princip kunnat betala hur mycket som helst för att få se bebisen i magen under graviditeten, man lever ju för ultraljuden! 😅
Vi gjorde på en klinik i Göteborg och priset var 750:- men gissar på att det normalt ligger runt 1000:- 😊
Stort lycka till med bebis!
Kram!

#7 - - Anonym:

När??❤️😄😄

#8 - - Rebecca:

Åh, vi var också på Sibyllekliniken just för att dubbelkolla könet. Bm på RUL sa flicka men jag ville vara helt säker (ja, man får känna så!) och träffade så dr Stein. Han var toppen, lite gammalt ultraljud så vi såg inte så mycket men han kikade snabbt att allt var okej, sen bekräftade han att det definitivt var en flicka där inne. Kändes jättebra :)
Lycka till!
Kram

#9 - - Frida:

Vad spännande! Håller tummarna för att h*n bresar😝

#10 - - Anonym:

Kul att du va inne och kolla på min blogg

#11 - - Marie:

Hej! Klart att ni ska kolla om ni verkligen vill det. Jag valde att inte kolla mina två första. Min känsla var rätt ändå (första var en kille, andra en tjej). När vi blev gravida tredje ggn ville vi verkligen kolla men BM var en riktig suris och vägrade. Fick göra ett extraUL i v35 pga av att moderkakan varit så långt ner och då fick vi se att det var en han (som jag redan gissat). Vi behöll det dock för oss själva!
Lycka till med bebben!

#12 - - Stephanie :

Alltså det där med skam över att veta kön är bland det larvigaste jag har hört och jag blir så innerligt förbannad när jag tänker på människor som faktiskt resonerar så! SJÄLVKLART ska man få titta om man vill veta! Det är ju ditt barn - varför skulle du inte vilja veta vem som är där inne? Lika naturligt som att vilja ha en överraskning! Det spelar verkligen ingen roll. Men att döma folk som vill titta kräks jag på - det barnet som ligger i magen kommer att ligga kvar oavsett om du vet vilket kön det har eller inte. (och ja, jag är mkt väl medveten om att det har förekommit restriktioner tidigare då man var rädd att folk skulle göra abort om det var av icke önskat kön - och folk som har gjort en sådan sak behöver hjälp)

Ibland blir man riktigt ledsen, arg och rädd för vart vårt land är påväg. Vi ska inte vilja stå upp för oss, bättre att smälta in i mängden och inte sticka ut. Vi ska inte titta kön - för varför skulle det vara nödvändigt? Du ska vara glad oavsett - som att någon har påstått något annat.. Vi ska börja nyttja ordet HEN - det om nåt är skamligt. Jag trodde att vi var två kön? I lärobäcker för alla stackars förtryckta kvinnor absolut men inte på våra barn! Det är sinnesjukt!

#13 - - Camilla :

Klart ni ska kolla! Fick min dotter i slutet av juni förra året. Va helt säker på att jag väntade en son, så vid RUL så trodde jag BM misstog sig när hon sa att de va en flicka ☺️ Lycka till!

#14 - - Mickaela:

Vad roligt! Inte ska du skämmas! Jag tog reda på mitt första och ska göra det med andra också. Jag tyckte det var lättare att få en personlig kontakt om hennes namn var klart redan i magen, och alla sköterskorna sa "välkommen Freja" vid förlossningen- det var bara så fint!
Det är ju dyrt men vi är ju inte gravida hur ofta som helst! Och en vettig kappa kostar ju mer än så... Sen var det helt fantastiskt att se ansiktet om ni gör 3D, och verkligen se rörelserna! Jag kommer aldrig att glömma det:)

//Mickaela

#15 - - Eveline:

Vi tog inte reda på de med de två första, döttrar. Men denna gång valde vi att ta reda på det. Kul att veta faktiskt. Även om jag nog tyckte de va mer spännande att inte veta 🙈 men denna gång kan vi ta med "rätt" kläder till BB! För första gången ;) hoppas bebisen visar upp sig denna gång :)

Till top