Ta reda på kön

Allmänt / Permalink / 38
OM vi skulle ha ändrat oss och vill ta reda på kön nu, var vänder vi oss i Sthlm? Är det någon av er som har gjort ett extra ultraljud för att ta reda på kön? Är det bara privata kliniker som gör det? Isf vilka? Vi har inte bestämt oss till 100% än att vi vill kolla, men det lutar ändå åt det. Varför undrar ni? Att få barn känns som en väldigt stor omställning, och om man kan vara ännu mer förberedd på vad som komma skall vill vi vara det. Plus att Ibbe fortfarande har svårt att förstå att jag är gravid - trots sparkar och växande mage. Hur var det med era partners? 
Vem är du där inne?
#1 - - Lisa B:

Jag har tyvärr inga tips om vart ni kan vända er. Men en vän till mig som bor i Skellefteå kunde boka privat ul och ta reda på könet.
Jag väntar en pojke och både jag och maken är så oerhört glada att vi vet könet. Jag vill veta allt jag kan om vårt barn och sen vi fått veta känns det som en mer personlig kontakt. Min lilla gosse!

#2 - - Anonym:

Alla är olika men att veta könet kommer aldrig underlätta i det som komma skall, tyvärr. Men känner ni att det är härligt att veta av olika anledningar - KÖR! Så fort ungen ligger på magen inser man att könis är ca 0,005% viktigt för en själv eller barnet. Puss! Lycka till!

Svar: Puss & tack! ❤️❤️❤️
Jessica Lagergren

#3 - - Theres:

Jag kan varmt rekommendera ultraljudsbarnmorskorna i Liljeholmen. Lugn miljö och trevliga och proffsiga barnmorskor. Jag tycker att könsultraljudet var super häftigt och ångrar absolut inte att vi gjorde det. Kanske det Ibbe behöver för att det ska bli mer verkligt :) Kram

#4 - - Angelica :

Det finns ett fler tal mottagningar i Stockholm som du kan göra ett extra ultraljud på kostar väl runt 1000kr tror jag . På mamma Mia i stan tror jag och på ultraljuabarnmorskorna tror jag också att du kan kolla :) bara att googla lite så hittar du nog ett par stycken :) lycka till 😊

#5 - - MammaMia :

Jag googlade (detta var för 6år sedan) o vi gick till en klinik på Östermalm, jätte trevliga o kunde konstatera att det låg en liten tjej i magen... Det var tredje barnet o första gg vi kollade!
Klart värt det :-)
Lycka till, det är ju vad det är oavsett men ibland kan det lugna att ta reda på könet...

#6 - - Elin:

Jag och min sambo har från första stund varit helt överens om att vi vill veta könet. Jag känner själv att bara hela grejen att få och föda ett barn är en överraskning nog.
I onsdags hade vi i alla fall vårt RUL och fick veta att det ligger en liten pojke och sprattlar inne i magen. För mig spelade det i sig absolut ingen roll, även om jag hade trott en tjej, men för sambon blev hela den här graviditeten mycket verkligare. Han kan relatera till den lille på ett helt annat sätt, han pratar med honom där inne, frågar om han har varit livlig idag och det bästa av allt, att han varje dag sen RUL börjat säga "Jag älskar ER, dig och lille E i magen".
Summa summarum, han har blivit en helt annan, mer engagerad, person sen vi fick veta att det är en liten pojke.
Lycka till med eran lilla bebis! :)

#7 - - Anonym:

Det är privat ni ska vända er! Huruvida ni ska ta reda på kön eller ej tror jag ni ska komma fram till helt själv. Och lyssna så lite som möjligt på alla andra. Alla tycker olika och alla tycker att dom har rätt. Vi tog redan på kön på andra barnet men inte första. Vi är nöjda med beslutet båda gångerna av olika anledningar. Första gången var det en stor spänning i att inte veta. Och sekunderna innan man fick veta var sååå häftiga! Nackdelen var att vi bara köpt neutrala kläder som kändes väldigt tråkigt när man då ville ha pojkkläder. Andra gånger var det så mycket roligare att förbereda men då saknade man spänningen i det. Skulle fortfarande ha gjort likadant. Men hade däremot valt att inte säga till någon annan. Utan bara vi föräldrar vet vem som bor i magen! 😊 Hoppas ni kommer fram till hur ni vill göra. Lycka till!

#8 - - ISA:

åh hade aldrig kunnat hålla mig! Så spännande. När är bf? <3

Svar: 30 maj :D <3
Jessica Lagergren

#9 - - malin:

Bästa stället är Sibyllekliniken, hos Dr Stein! Vet många som har gått dit och har aldrig hört att han har haft fel! Jag tog reda på könet,blev absolut mer verkligt och det kändes som jag kom lite närmre bebisen i magen:)

#10 - - Vera:

Vi var på Sibyllekliniken på Östermalm, det var "the Place to go" för sådär 8-9 år sedan :-)
Där fick man det på film till och med, en film som vi helt ärligt inte har tittat på sen dess. Men vi HAR den!!

Jag ville inte kolla könet när vi väntade barn men min man ville veta, så vi tog oss en titt. Jag kan inte säga att det förändrade särskilt mycket. Vi handlade inget mer, bara könsneutrala grejer för det kan ju vara så att de säger fel. Och vi ville inte att någon annan skulle veta att vi visste könet så vi ville inte skylta med en massa babyblå grejer hemma och så.
Min man blev eld och lågor över att det skulle bli en pojke, jag tror det var en rätt naturlig reaktion. Men jag försökte ändå påtala då och då att det -kan- vara fel bara så att du vet.
Det stora minuset dock, var att min man inte var särskilt sugen på att ha sex efter detta besked då han inte ville "bonka sin son i huvet" som han uttryckte det.

#11 - - Hanna:

Mama mia? Ultraljudsbarnmorskorna? :) ring å kolla!

#12 - - Anonym:

Sibyllekliniken gör "könultraljud". Kostar runt 300 tror jag.

#13 - - Ida:

Om det var en pojk- eller flickbebis var aldrig viktigt i sig, men vi valde ändå att ta reda på könet. För oss kändes det lättare att förstå och lättare att förbereda oss på föräldraskapet när vi hade ett namn på den lilla i magen. Nu ligger min lilla 10-veckors tjej bredvid mig i soffan och jag ångrar inte en sekund att jag redan i somras fick veta att det var en liten prinsessa som skulle ligga här bredvid mig på soffan...

#14 - - Frida:

Vi tog reda på könet! Ångrar det verkligen inte😊 Det hjälpte oss på så vis att det kändes mer verkligt! Dessutom så är jag en planeringsmänniska och det var otroligt roligt att kunna handla och fixa när man visste att det var en liten Frank i magen💕 Sen på förlossningen så var det ju ändå spännande och se om barnmorskan hade haft rätt🙈 Fick höra hela graviditeten men tänk om det är en flicka! Ja då hade vi såklart blivit exakt lika glada, om än lite chockade kanske😝 Så jag kan varmt rekommendera att ta reda på könet, men bara om ni båda vill såklart! Kram

#15 - - Fia:

Ultraljudsbarnmorskorna. Superbra!

#16 - - Anonym:

Mama mia och barnmorskorna i Liljeholmen kan ni göra ultraljud. Kostar väl ca 500-700 kr tror jag. Själv har jag valt att inte ta reda på könet. Känns fel för mig men alla gör ju som dom vill.

#17 - - Cecilia:

Mama Mia på söder 👍

#18 - - Carro:

Jag var på en mottagning som hette mama mia i Sthlm. Rekommenderar! 👍
Lycka till!
Tack för roliga podcasts, ser fram emot måndagar 😄

#19 - - Agnes :

Hej!

Min dotter kom till världen på julafton 2014. Vi tog aldrig reda på könet. Och jag var heller aldrig inne på att göra det heller. Det är så spännande tycker jag att inte veta! En överraskning, verkligen! Folk tycker att man inte kan förbereda med kläder & barnrum mm om man inte vet kön i förväg. Men jo då, det går visst! Jag fick en jättefin babyshower av mina vänner. Allt behöver inte vara rosa eller blått. När hon föddes så har hon fått mycket rosa för att jag gillar det! Men det var så spännande när hon kom ut att få skrika -vad blev det???! Och sen få kika efter själv! Häftigaste känslan!!
Men det finns inget rätt eller fel! Alla gör som man vill :D
Lycka till fina du! Älskar eran podd & din blogg samt herr&fru Lagergrens blogg

#20 - - Emelie:

Min syster gjorde på tittutultraljud.se i stockholm och då gjorde dom i 3d jätte häftigt och se sen får man en skiva med video :) kostar rätt mkt men de är de nog värt :) vi tänkte inte kolla könet men kunde inte hålla oss när de väl va rul, är ju så kul och kunna förbereda med allt och kunna handla lite mer pojk/flick kläder :) lycka till!

#21 - - Karin:

Boka in er hos Dr Stein Olsen på Sibyllekliniken! Kostar bara som ett vanligt läkarbesök, dvs 350 kr. Jag var på väg att gå dit förra våren för att få ett tidigt UL men sen behövdes det inte så jag avbokade. Ultraljuden kan annars dra iväg i pris, många mottagningar tar saftigt betalt. Vi fick reda på kön vid RUL, och det blev verkligen så mycket mer verkligt för oss då, så kör på säger jag! :)

#22 - - Anonym:

ultraljudsbarnmorskorna i Liljeholmen!👍👌

#23 - - Marielle:

Tror inte att sambon fattade att vi skulle ha barn förrän 2 veckor efter att hon fötts haha.
Det var jobbigt för han var aldrig engagerad i graviditeten men nu är han ju världens bästa pappa. Men han ville inte ta på magen eller någonting. Skötbord och sånt fick jag måla själv och det var nog jobbigt för honom.
Vi tog dock reda på kön på RUL, hon var icke blyg. Men tror att mamma mia i stockholm gör könsultraljud, det kostar dock en fin peng :)
Kram!

#24 - - S:

Vi ville veta kön och fick veta vid rul. Könet i sig var helt oviktigt men det gjorde jättemycket för oss då det kändes mer riktigt på nåt sätt. (förstagångsföderska) Jag började knyta an på ett helt annat sätt :) jag ville ju veta ALLT om den lille som fanns där inne. Det blev dock aldrig helt riktigt förrän hon togs ut (ks) och de höll upp henne, min första tanke var åh det är helt otroligt det var ingen potatis hehe. Kram

#25 - - S:

Jag hade en kollega till mig som berättade hur dom resonerade när dom väntade barn. Hon och hennes man var överens om att man som kvinna får känna allting först, första sparkarna, knyta an till barnet redan i magen och skapa en annan relation som man som man inte riktigt får. Däremot så får man som partner (mamma också såklart men man är lite omtumlad) veta direkt när barnet är ute vad det är för kön - alltså något som ens partner får vara först med under alla nio månader bebisen låg i magen. Det tog fäste på oss så vi valde att inte kolla kön, det tog mig säkert ett par minuter och tror sambon otaliga gånger fick säga att det var en liten tjej när hon var ute! Så underbart! Svårt att få ner hur jag menar i text men hoppas du förstår :) Det blir kanon hur ni än väljer att göra! Kram!

#26 - - Linn:

Att vi tog reda på vad det skulle bli har aldrig handlat om vilken tapet man skulle välja eller vilka kläder vi kan köpa. Anledningen har varit för kunna förbereda sig, precis som du skriver. Att veta att jag har vår lilla pojke i magen har det gjort det enklare för mig. Hur kan jag inte riktigt beskriva, men det känns skönt att veta att just de där sparkarna man får är från vår son<3

#27 - - Linn:

Att vi tog reda på vad det skulle bli har aldrig handlat om vilken tapet man skulle välja eller vilka kläder vi kan köpa. Anledningen har varit för kunna förbereda sig, precis som du skriver. Att veta att jag har vår lilla pojke i magen har det gjort det enklare för mig. Hur kan jag inte riktigt beskriva, men det känns skönt att veta att just de där sparkarna man får är från vår son<3

#28 - - Caroline - Foto | Gran Canaria | Mamma:

Sibyllekliniken vet jag hade det 2008 & tittut har nu.. Tror även mama mia har det :)

#29 - - Ida:

Jag tycker att det snackas mkt om att man inte ska ta reda på könet för det blir en överasskning då.

Men jag tror att det har ingen betydelse när bebisen väl kommer ut, jag tror de som tagit reda på könet känner lika stor "överasskning" som de som inte tagit reda på det. Det är upplevelsen att träffa den där lilla personen som varit i magen som ger känslan, inte att man helt plötsligt får veta att det är en tjej eller kille.

Var och en gör som de vill, jag och min kille är överens om att vi skulle vilja veta. Inte för att veta kring inredning för där tycker inte jag kön ska ha betydelse, men för att göra det lite mer verkligt och för att få veta lite mer om vem det är därinne :)

#30 - - Amanda:

ändå spännande att inte veta ju :D

#31 - - Malin Söderqvist:

Vi var på ultraljudsbarnmorskorna i liljeholmen! Superbra var det! Och vi kunde köpa till en liten film på bebisen i magen! Såå roligt att ha!! När vi hade kollat vilket kön bebisen hade blev allt så mkt mer verkligt. "Den" förändrades lixom till "han". Det blev en liten person som man enklare kunde relatera till. Speciellt pappan!

#32 - - Elin:

Åh så spännande! Nu är det extra roligt att följa dig, för jag & min sambo har precis fått veta att vi väntar bebis :) Så kul för att för bara någon vecka sen när du efterlyste instagramkontot här så skrev jag att

#33 - - Elin:

oj.. Skrev jag att jag inte hade barn men längtade :) nu var detta oplanerat, men välkommet :) det är dock supertidigt än så hemlis än så länge (så avslöja inget på min insta om du klurar ut vem jag är ;)) & jag är SÅ orolig för missfall då det känns som att var & varannan får det & det är så mkt prat om att det är så otroligt vanligt :/ Jaja. Om detta går vägen så kommer vi nog ha lite problemas i beslut om att kolla kön, vet att min man inte e så pepp på det, men jag är planeringsfreak av rang & dessutom har jag 0 i tålamod, så jag kommer iaf att kolla kön, han får la gå ut just då i så fall, haha! (Han e också en supernyfiken person så vet att han kommer vilja veta om jag ska göra det hehe). Jag tänker att jag kan spela ut kortet att "jag behöver veta kön för att känna större anknytning, hen ligger ju ändå i min mage & jag behöver känna så starkt band som möjligt" 😁
Lycka till vad ni än kommer fram till för beslut! :)

#34 - - Michelle :

ja men jag tar och skriver här också. Inte alls en stalker. Jag gjorde på Mama Mia för 650 kr inne i city. Sjukt mysig barnmorska som gick igenom bebisen som om det vore en rul och sen fick vi veta vad det var för kön. Hon tog UNDERBARA kort som vi fick med oss hem. Nu tror jag de kör med film och kort via mobilen, even better. Efter ultraljudet så handlade jag kläder som en liten knarkare och åt chokladtårta.
Jag vill ju göra ett till ul med min tvåa. Till 85% säkerhet så fick vi veta att det är en pojke (jag väntar tvåan typ två dagar innan dig). MEN JAG VILL VETA TILL 100%.

Sååååå, jag kan följa med dig och lite snabbt se om det är något som hänger och dinglar i min mage.

#35 - - Nicole Galvez:

För både mig och min man var det så naturligt att veta könet på båda barnen! Jätte kul! Hade inte gjort de om min man inte ville de. Lite förberedd är ju alltid bra. Jag ångrar inte alls att jag tog reda på könen. Tyvärr har jag inga tips på vart du kan gå och kolla om ni bestämmer er för att göra de.

#36 - - Småstadsfrun:

Vi gjorde 3d ul och det var så värt det! Spännande att se den lilla och vi var båda överens om att vi ville veta. Vi var väldigt ivriga att veta så mycket som möjligt om den lille faktiskt. Kändes häftigt att se i 3d också! Rekommenderas!

#37 - - Jennifer:

Jag åkte från Uppsala till Mama Mia City och gjorde ett privat ultraljud för att ta reda på könet! Fick dock betala 700kr för det men det är så lätt värt om man inte kan hålla sig! Och dom på Mama Mia är hur underbara som helst, ska lätt åka dit igen om jag blir gravid igen! Kram!

#38 - - Zarah Cunvik:

Både jag och Molly är sjukt nyfikna av oss. Men att kolla könet var lite för att förstå och knyta an också.
Efter att vi fick veta att det var en pojke så verkade Molly förstå att det faktiskt var hennes son där inne.
Hon började prata med magen och sjunga sånger om honom haha
Från en diffus liten varelse till en liten person. Vår son liksom.
Och samma var det nu när vi tog reda på att det var en lillasyster där inne <3
Jag kände inte mig det minsta "snuvad på överraskning" vid förlossningen! Det var överraskning nog hur han skulle se ut!
Och samma nu: spricker av längtan till om 29 dagar då vi äntligen får träffa henne <3

Till top